Helrødt på Oslo Børs

Oslo børs gikk ned nesten 3% i dag, og ligger og tester motstand over 400 poeng.  Børsen har bouncet på denne støtten før.  Nyheter om at spania var inne i resesjon, den tyske industriproduksjoenen på sitt svakeste siden 2009 og i tillegg at mange selskaper kommer med sine kvartalstall denne uken samt at sosialistene leder valget i Frankrike sendte børsen ned.

Særlig den tyske DAX ble straffet pga de svake produksjonstallene, ned 3,36% til 6.523 poeng.  Håper noen gikk short over 7.000 da bloggen så motstand.

RCL kom med tall på fredag og skuffet markedet, ned 6,4% til kr 149,40.  Flyselskapet Norwegian ble også straffet i dagens marked, ned nesten 7%, en mulig streik hjalp ikke på.  Det trønderske EMGS som lenge har ligget og konsolidert rundt kr 16-17 gikk også rett ned , ned 6% til 16,70.

På Wall Street skrives det om at 80% av selskapene i S&P har innfridd så langt.  Nytt rundt euro-krisen og i påvente av en rekke kvartalstall er markedet ned.  Apple Inc kommer med tall i morgen og det ventes en EPS på usd 9,95.  Aksjen trenger gode tall for å bedre på den negative trenden de siste to ukene.  Guidingen i morgen vil også være viktig.

På ny tester børsen 400 poeng på oppsiden og gode kvartalstall fremover kan hjelpe på denne støtten.  Blir viktig i morgen med Apple, verdens største selskap.  Skrev for en tid tilbake om at sentimentet hadde endret seg i negativ retning. dette er idag påfallende.  Blir en spennende uke med mange viktige kvartalstall.

5 kommentarer

makeupkarina

23.04.2012 kl.19:58

Fin blogg

Kommentere tilbake :)?

aksjerragnarfoss

23.04.2012 kl.20:02

makeupkarina: Takker så mye:-) Kommenterer gjerne tilbake....

24.04.2012 kl.13:15

Ja, dette var ikke uventede nyheter. Spania har slitt en stund. Men med lang tids volatiliet i markedet var det også sannsynlig at det kom en reaksjon ned. Det kan til og med være sunt, med tanke på videre oppgang.

Jeg er også på egne vegne fornøyd med å følge magefølelsen og selge NAS før denne korreksjonen. Om jeg får si det slik...hehe.

Når det norske markedet får fylt opp med de dårlige nyhetene, og fortsatt vender opp i dag, er jeg noe mer trygg på markedets soliditet. Vi skal egentlig være glad vi økonomisk er der vi er. Det er ikke mye gøy på europeiske børser ellers.

aksjerragnarfoss

24.04.2012 kl.13:46

Anonym: God kommentar Trygve... Ja Spania er jo i resesjon, negativ vekst i BNP to kvartaler på rad. Ikke uventet da med den rådende situasjonen i landet.

Fikk jo en bra avkastning i Norwegian Trygve, du kjøpte billig og solgte når markedet konsoliderte etter litt av et rally, bra jobba:) Alltid morsomt når det går den veien....

Var jo støtte over 400 poeng i Oslo da så ikke rart med bounce og så var jo markedet godt ned i går da, naturlig med bounce.

Blir en spennende uke med mange kvartalstall, spesielt spennende for oss som følger Apple:-)

Trygve

24.04.2012 kl.15:41

Glemte å legge inn signaturen min...

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits