Månedens viktigste nyhet i morgen

I morgen før det amerikanske markedet åpner kommer de såkalte nonfarm payrolls.  Dette er de amerikanske arbeidsmarkedstallene for april.  Forrige måned kom disse inn forholdsvis lavt så det er viktig at morgendagens tall i en viss grad innfrir.  Disse tallene gir en pekepinn på temperaturen i den amerikanske økonomien.  I tillegg vil de offentliggjøre arbeidsledigheten, den kom inn på 8,2% i mars.  Nonfarm Payrolls blant annet har vært grunnlaget for at denne bloggen har vært bull på det amerikanske markedet siden i fjor høst.  Har vært heldig med å være bull, det amerikanske markedet har gått bedre enn på årevis.  Konsensus er at den amerikanske økonomien har skapt 160.000 arbeidsplasser i april og ledigheten er ventet å komme inn på uendret 8,2%.

I dag kom de ukentlige jobless claims og de kom inn bra på 365.000 noe som var bedre enn ventet.  Wall Street er ned i påvente av tallene i morgen.  Apple som lenge gikk av hengslene i børsutvikling korrigerte ned i påvente av tallene til første kvartal.  Som dere vet innfridde selskapet og vi fikk en fin bounce etter tallene.  I kveld er aksjen litt ned til usd 582.  En kan spørre seg om en får bounce i Nokia, som har gått ned mye i det siste.  Det siste av nytt er at Samsung mest sannsynlig har passert selskapet som verdens største mobilleverandør.

Norske Skog skuffet ved resultatfremleggelsen i dag, ned 12% til 5,10 kroner.  Kværner som har vært favoritten til en av leserne av bloggen fikk inn en fin kontrakt og gikk opp pene 4,7%.  Bionor Pharma fortsetter å sige oppover.

Denne bloggen skrev oppe på usd 122 på brentoljen at den hadde en vikende tendens, ned nesten 2% i dag til usd 116, dere kunne gjort nesten 6% på å gå short.  Har fulgt oljen siden bloggens opprinnelse og har vært heldig med å se tendensen i oljeprisen.

Som sagt viktige nonfarm payrolls i morgen og de vil vel til en viss grad innfri.  Vi får se om de litt dårlige tallene fra mars bare var et engangstilfelle.  Kommer de inn rundt 160.000 som ventet vil ikke dette være så verst for børsen , selv om vi er inne i den historiske salgsmåneden mai.  Har vært heldig med min holdanbefaling på børsen fra i midten av forrige måned.

For de som er interessert i bloggforfatters bokprosjekt, det er ferdig redigert og vi venter spent på fortsettelsen.  Undertegnede skriver bok med flere kjente finansaktører.

 

2 kommentarer

Spennende, spennende!

Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Min blogg med mine interesser, og lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg ER meg. Lizbethosnes.com.

aksjerragnarfoss

03.05.2012 kl.21:29

Lizbeth Osnes: Takk for kommentar og at du synes dette er spennende:-)

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits