Oslo Børs tester 400 poeng

Børsene kan trygt sies å ha vært litt vikende en stund.  Oslo Børs har funnet støtte i overkant av 400 poeng flere ganger nå.  I dag bouncet børsen på støtten på 400 poeng og endte dagen i 402,84 poeng, opp 0,48%.

Fokus rundt situasjonen i Hellas og utkalling av nyvalg i landet sendte de fleste europeiske børsene ned.  Den tyske DAX gikk ned 0,79% etter ganske dårlige veksttall innen EU.  DAX noteres i 6.401 poeng og denne bloggen har en rekke ganger gjort et poeng av at dere skulle solgt dere ut da vi så motstand over 7.000 poeng.  Indeksen er ned 10% som ofte kalles en teknisk korreksjon.

Telenor som vi har skrevet en del om opp over 3% til kr 105,60.  Husker tilbake til børsuroen i høst da den var en av de beste OBX aksjene.  Klarer seg bra også i det rådende markedet.  Seadrill opp etter kontrakt og at oljeprisen har funnet litt støtte, opp 2,45% til kr 217,30.  Funcom gikk rett ned med over 4%.  Nevnte selskapet for første gang etter at den lå på topp rundt kr 24 og har gått rett ned siden.  Ble bearish i Hydro for et års tid siden.  Sden den gang har aluminiumsprisen korrigert ned og aksjen gått ned nesten 50%.  Selskapet konsoliderte en stund rundt kr 30 men har veket tilbake med resten av børsen.

Dollaren har begynt å bevege på seg igjen.  Kan det være den korrigerende oljeprisen som gjør utslag og fortsatt lav styringsrente hjelper vel heller ikke på.  Dollaren noteres i kr 5,98 etter å ha ligget på 5,70-nivået lenge.

Nokia fortsetter nedturen etter den lille bouncen vi hadde, ned 3,77% til usd 2,93.  Salget av den nye smarttelefonen Lumia har tydeligvis ikke hjulpet på aksjekursen foreløpig.  Går jo sikkert an å sitte å vente på bouncer innimellom men trenden har helt klart vært negativ.  Apple har som bloggen har skrevet om korrigert ned.  Det er vel tyngdelovene etter den forrykende kursutviklingen siden jul som har slått inn.  Selskapet er fortsatt lavt priset etter Pris/fortjeneste.  Amazon.com som kom med gode kvartalstall er opp over 3% i kveld.  Litt av en aksje med litt av en trackrecord når det gjelder kursutvikling.

Har skrevet om at oljen har funnet litt støtte på dette nivået, noteres i usd 112.  Håper dere gikk short oppe på usd 122 da bloggforfatter skrev om vikende oljepris.

Fin bounce på 400 poeng på Oslo, men ikke noen skikkelig rekyl.  400 poeng testes på alvor men den store volatiliteten har jo uteblitt og det er for seg selv positivt.  Den en måned gamle holdanbefaling holder stand. 

Har fått en rekke følgere på Twitter etter at jeg opprettet konto en tid tilbake.  For de som vil ha mer nytt om børs og marked må gjerne følge meg på @RagnarFo.

2 kommentarer

Lene

15.05.2012 kl.19:33

fin blogg :)

Setter pris på en kommentar tilbake på bloggen min <3

aksjerragnarfoss

15.05.2012 kl.19:41

Lene: Takker så mye Lene:-)

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits