Facebook rett ned

Da fikk vi den lenge ventede emisjonen i Facebook fredag.  Aksjen tradet opp en 7-8% på det meste men endte dagen uendret.  Det var duket for litt nedgang i dag med andre ord.  FB ned 12 % til usd 33,77.  Emisjonen var vellykket i den grad eierne fikk verdi for pengene sine og traderne kunne gjort en god trade ved å selge emisjonsdagen.  Volatil og fin tegner det seg for å bli en fin trading aksje.

Bionor Pharma kom med godt nytt kort tid tilbake, korrigerte tilbake og gikk opp nesten 10% i dag til kr 4,42.  Nok et klassisk eksempel på hvordan en bør trade etter godt nytt.

7 mai mente jeg at det kunne bli nedsalg mot slutten av 1 kvartals resultatsesosong, noe som er ganske så vanlig og her kom han.  OSEBX i Oslo stod i 413 poeng og Dow Jones i 13.000.  Nå noteres 394 poeng og Dow i 12.450.  Hadde vært en god short. Fin bounce i dag da.  Oslo opp 1,63% til 394,94.

Noreco som bloggen lenge var bull på ned i dag.  Mente enstund tilbake at jeg håpet dere solgte dere ut rundt 9 kr.  40% lavere nå da på kr 5,39.  Det er vel den fallende oljeprisen som har slått ut.  PGS bouncet fint i dag med 6% til 74,55.

Apple og Nokia bouncer fint på Wall Street,  Nokia er opp over 4% til usd 2,98.  Apple gjør det like bra.

Håper dere gjorde bruk av eldgammel kunnskap rundt slutten av profitseason og dets påfølgende nedsalg.  Dårlig nytt rundt eurosonen har jo blitt hverdags slik som det har vært lenge nå, selv under superrallyet fra i fjor høst. 

2 kommentarer

MK

21.05.2012 kl.19:03

Hei,

Har du noe statistikk på nedsalg ved slutten av resultatsesosong ?

Er dette noe som skjer oftere i Q1 enn i andre kvartaler ?

Hvert intressant å sett om det har noe sammenheng :)

aksjerragnarfoss

21.05.2012 kl.19:21

MK: Hei og takk for kommentar!

Er nok dessverre ingen statistiker og kan bringe frem statistikk rundt profitseason.

Min kunnskap baserer seg på egen erfaring gjennom 20 år og hva jeg har lest på amerikanske aksjenettsteder.

Det er selvsagt ingen fasit resultatsesonger, men momentumet opp gjennom mange profitseason's ender ofte i et lite nedsalg.

En må selvsagt vurdere hver enkelt profitseason for seg.. Denne erfaringen med mønster i ulike resultatsesonger har jeg sett igjen i alle 4 kvartaler, slik at det gjelder ikke bare 1 kvartal.

Skulle gjerne sett statistikk rundt dette selv. Men har gjort mange trades med antagelsen om gjentakende mønster i resultatsesongene. Har blant annet skrevet om dette i vår kommende aksjebok.

Håper dette var et godt svar:)

Ragnar

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits