Eurosonen tynger børsen

Rentene på europeiske obligasjoner fortsetter og stige og gir signaler om den økte risikoen i eurosonen.  Tyske og amerikanske renter på statsobligasjoner fortsetter å falle og vitner om storstilt kjøp av tyske og amerikanske statspapirer.  Disse blir ofte sett på som trygge havner for investorer. 

Oljeprisen fortsetter å falle og vitner om investorenes tro om global vekst samt at oljen var klar for en korreksjon.  At Saudi-Arabia økte oljeproduksjonen delvis pga den spente situasjonen med Iran hjelper ikke på.  Denne bloggen har skrevet om at det hadde vært lurt med å gå short og at oljen har vært vikende.  Den rette investoren kunne jo gjort rent bord med denne strategien.  Spesielt i dag er brentoljen rett ned, ned 3% til usd 103.  Dette er usd 19 ned siden vi begynte å se vikende oljepris.

I den rådende situasjonen ender selvsagt Oslo Børs i rødt.  Ned 1,69% til 388,60 poeng.  Oslo har vært vikende siden de europeiske yields (rente) begynte å stige i slutten av mars.  Gjorde vel et poeng av at det kom til å komme ytterligere fall hvis indeksen passerte 400 på vei ned og var heldig med at det var slik det faktisk ble, håper noen gikk i bjørner da indeksen brøt støtten på 400.

Dollaren begynte å røre på seg mot kronen da oljeprisen begynte å falle.  Opp også i dag til 6,07, opp 0,82%.  Synes ikke som de gode vekstallene i Norge noen dager tilbake har slått nevneverdig ut.

Har gjort et poeng av at mai er en salgsmåned og slik har det blitt også i år.  Har prøvd å relatere dette til slutten av resultatsesongen og dens nedsalg, som ofte inntreffer.  Situasjonen ute i Europa har selvsagt ikke hjulpet på.

EMGS rett ned i dag med den vikende oljeprisen, ned 5% til 14,20 kroner.  Stod i over 20 kroner en tid tilbake, blir vel et kjøp igjen når oljeprisen snur kanskje.  Archer kom med gode tall og steg fint i dag.  Selv med hjelp av min gamle kjenning fra studietiden Fredrik Halvorsen , den nye adm dir,har aksjen gått ned.  Vi får håpe Halvorsen får fart på skuta slik han gjorde med Tandberg.

I USA synes pengene å gå fra aksjer og over i statsobligasjoner og aksjemarkedet går ned.  Stopp i veksten i arbeidsmarkedet ved et par svake arbeidsmarkedsrapporter (nonfarm payrolls) sender børsen ned.  Nokia som jeg skrev om og dens negative tendens, ned 7% til usd 2,75.  Den tidligere europeiske storhet stod i over usd 40 noen år tilbake.  Skrev om Facebook rett ned og da skulle dere ha shortet, videre ned i kveld til usd 28, ned nesten 3%.

Litt av et fall i oljeprisen og økning i rente i PIIGS (Portugal, Irland, Italia, Hellas og Spania) sender markedene ned.  Investorene søker sikre havner som tyske og amerikanske statsobligasjoner.  Håper noen gikk short da bloggen skrev om endret sentiment markedet, eller i bjørner for den saks skyld.

5 kommentarer

AksjeSpekulanten

01.06.2012 kl.18:35

:) nå er jeg tilbake med kritikerbrillene mine! Hah.

Jeg er innom bloggen din når du har skrevet noe nytt, og jeg liker innsatsen i den grad du har god bredde, og flink til å tolke hva som har hendt. Det eneste ankepunktet jeg har, er at jeg sjelden finner prediksjonene som resulterer i den rosende omtalen ideen får, men nå har jeg kun fulgt bloggen en kort periode.

Ref. Facebook, så finner jeg ingen salgs/shortanbefaling fra deg i forrige post, kun en bekreftelse på at aksjen er ned, emisjonen vellykket (!?) og at den blir en fin tradingaksje. Jeg lurer på om du har gjort deg skyldig i en ørliten backtrading ;)

Kun konstruktiv kritikk :) ha en god helg Ragnar.

aksjerragnarfoss

01.06.2012 kl.19:23

AksjeSpekulanten: Takk for kommentar Aksjespekulanten!
Helt greit med litt konstruktiv kritikk, det blir en bare bedre av:)

Har i min tid som blogger kommet med en rekke aksjeråd, men har vel helst kommet med case, som enkelte har gått over all forventning:). Slik som Bionor Pharma)) Kan kanskje bli litt bedre på å datere mine tidligere anbefalinger.....

Når det gjelder Facebook har jeg vært litt forsiktig å uttale meg men har likevel kommentert han, slik som at emisjonen kunne kommet under et bedre sentiment. Må bare beklage om ikke salgsanbefalingen har kommet klart frem)).

Hyggelig å bli tatt så seriøst at en får kommentar fra selveste Aksjespekulanten på Nordnetbloggen! Må få innrømme jeg er innom din titt og ofte, bra blogg. Har til og med link til din blogg her på siden...

Ha en god helg du også Richard:)

AksjeSpekulanten

01.06.2012 kl.20:02

God helg ;)

Guru

02.06.2012 kl.20:39

Man vet aldri når nedgangen kommer....det er i alle fall sikkert. Å løse gjeldsproblemer med mer gjeld er en utrolig interessant løsning. Spennende med Europa for tida. Hvem eier gjelden til Grekerne? (bortsett fra oljefondet...) Vet bloggen det?

aksjerragnarfoss

02.06.2012 kl.21:22

Guru: Glad for å få denne kommentaren en lørdagskveld:)
Etter gjeldsavtalen som kom i mars sitter private institusjoner (banker og forsikringsselskaper) samt stater på det meste av gjelden. Etter det jeg vet har IMF og EU gjennom stabiliseringsfondet EFSF lånt landet penger. Hellas sitter fortsatt på statsgjeld verdt 120% av BNP og mange mener dette er for mye for landet å betjene selv etter gjeldsavtalen fra sent i vinter. Håpet dette var et bra svar fra en tradingblogg:)

En annen blogg som jeg har link til på siden, Aksjehandleren er svært opptatt av disse tingene så det kunne vært verdt en kikk der.... Kanskje også Aksjespekulanten som kommenterte på denne bloggen i går kunne svart like bra:)

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits