Vikende børs etter skuffende arbeidsmarkedsrapport

En sjelden kommentar en søndagskveld.  Skal ut å reise noen dager og vil gjerne kommentere siste nytt i markedene.

Arbeidsmarkedsrapporten fredag i USA kom inn på den negative siden og markedene reagerte ned.  Dette er den tredje litt svake rapporten på rad så det er ikke rart markedene reagerer ned.

Dow Jones endte fredag i 12.118 poeng og endte dagen ned 2,22%.  Håper noen har ligget short i forkant av nonfarm payrolls.  Denne bloggen har vært litt bearish og har hatt rett i dette.  Facebook ned 6,35% til usd 27,72.  Fikk konstruktiv kritikk på fredag om at jeg kanskje kunne ha gjort en backtrading i mine kommentarer rundt aksjen, må beklage dette hvis så er tilfelle.  Må vel si at fokus på bloggen hele veien har vært å skape avkastning for leserne, håper dette ikke har gått utover nøyaktigheten på skrivingen.

Har i over 1 år hatt en holdanbefaling på gull.  Kommenterte at det var korreksjon på vei utfra teknisk analyse oppe rundt usd 2000, dette var noe lest på et amerikansk nettsted.  Gull korrigerte ned.  Fikk litt drahjelp nå da av den siste arbeidsmarkedsrapporten, opp 3,7% til usd 1.620.  Gull er forøvrig en av mine bedre langsiktige anbefalinger, anbefalte metallet nede på usd 300 på begynnelsen av 2000 tallet.  En god historie rundt den anbefalingen som jeg kanskje kommer med en dag:)

Media snakker nå om det kommer pengepolitiske tiltak fra FED, de såkalte QE3, ikke umulig om markedene fortsetter å falle.

I en kommentar på fredag skrev en av leserne, AksjeSpekulanten, at jeg ikke alltid fikk frem når jeg hadde anbefalt aksjer eller markeder.  Dette er vel på grunn av bloggens form, hvor jeg legger frem en del case, og har ofte latt leseren avgjøre om han vil kjøpe.  Skriver ofte kommentarer som er enten bull eller bearish rundt disse casene. Slik jeg har kommentert rundt Apple i et og et halvt år nå.  Kommer i tillegg med en rekke direkte anbefalinger som da jeg så relativ bunn i RCL rundt 120 kr her i høst da markedet var på bunnen.  Her på bloggen tar en konstruktiv kritikk på alvor nemlig;)

Har vært heldig med å være litt bearish (negativ) til markedet, særlig nå etter arbeidsmarkedsrapporten fredag.  Håper noen trader i olje eller oljerelaterte aksjer og fulgt bloggens syn på oljeprisen.

Leserne vil kanskje forstå litt mer av min tradingfilosofi når vår aksjebok kommer ut.  Har skrevet en del tips om trading der:) 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits