Mobilprodusenten Nokia ned 16%

Nokia, den finske mobilprodusenten, er ned 16% på New York børsen.  Selskapet melder om et storstilt kostnadsparingsprogram.  De skal si opp 10.000 verden rundt.  I tillegg har de omrokkert i ledelsen.  Det siste denne bloggen har ment var at aksjen hadde en negativ tendens.  Skrev dette den 15/5 i år.  Dette var da aksjen stod i usd 2,93.  Står i usd 2,35 nå, en nedgang på rundt 20%.  La oss håpe ingen gikk long etter vår uttalelse fra midten av mai.

Bionor Pharma som bloggen har fulgt lenge, og skrev om hadde gått opp 180% en tid tilbake, varsler en ventet emisjon i dag,  Book-building prosessen skal være overstått i morgen tidlig, fredag.  Selskapet emiterer opptil 18 millioner aksjer. Vi får vente spent til i morgen med andre ord.  Aksjen etter å ha gått noe utrolig i år har korrigert litt tilbake i det siste.

Når det kommer til  markedet er det litt opp i dag, etter å ha vært vikende en stund.  Skrev den 14/5 hvis børsen falt under 400 poeng kunne en få mere nedgang,slik det har skjedd i ettertid.  Nå står Oslo i 382,09, dere kunne tjent minst 5% ved å gå i bjørner og enda mer i gearede produkter.  I midten av april kom jeg med en holdanbefaling på børsen, Oslo stod rundt 410 poeng.  En av leserne lurte på om hvordan børsen skulle utvikle seg mot sommeren.  Børsen gikk etter anbefalingen opp noen prosent og er nå da en 7% lavere enn da anbefalingen kom.  Enden på visa var at leseren solgte seg ut av Norwegian, et godt valg på det tidspunktet kan det synes som.  Bra jeg ikke anbefalte sterkt kjøp.

Nettet gjør et poeng av spanske obligasjonsrenter som har kommet opp på et nivå under 7%, som markedet synes er ganske så høyt.  Redningspakken fra EU til spanske banker har blitt tolket litt negativt.  Gjeldskrisen i Europa fortsetter, de har vel levd litt over evne litt for lenge der i syd.

I USA kom de ukentlige arbeidsmarkedstallene , jobless claims, som skuffet litt på den negative siden.  Selv synes jeg det er positivt at de holder seg under 400.000.  Markedet er opp i kveld etter å ligget og ventet på ny stimuli fra FED, noe som er sannsynlig hvis markedet skulle fortsette å falle.

Oljeprisen som bloggen har vært litt bearish (negativ) til, synes å konsolidere rundt usd 97, 25% lavere enn da undertegnede begynte å skrive om at den veik tilbake.  er det investorer som har shortet som tar gevinst?  Disse usd 20 som oljen har falt tilsvarer den premien markedet hadde rundt den fastlåste situasjonen rundt Iran.  Men som alltid er det jo forholdet mellom tilbud og etterspørsel som slår ut på prisen.

 

4 kommentarer

bloggare på icedaniel.se

14.06.2012 kl.19:10

Inte så konstigt deras nya modeller är varken bra, eller speciellt nyskapande.

aksjerragnarfoss

14.06.2012 kl.19:20

bloggare på icedaniel.se: Takk for kommentar!
Fin kommentar om Nokias seneste modeller det der.. Har lest en god del gode anmeldelser av de og jeg da.. Markedet får vel avgjøre, som alltid.

Guru

14.06.2012 kl.19:37

Kikket på en Nokia stand i Oslo i dag. Det er fine telefoner, men jeg er ikke glad i alt Microsoft..... de tar styringa. Bedre og raskere skjerm enn min 1 år gamle Samsung s2.

aksjerragnarfoss

14.06.2012 kl.19:43

Guru: Kommentar om fine telefoner der da:) Har alltid likt Nokia sine produkter jeg da. Men det er vel fallende markedsandel og lavere fortjeneste som har felt den gamle giganten..Nesten utrolig å tenke på at aksjen lå over usd 40 en del år tilbake...

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits