Fin bounce i Facebook-aksjen

Her på bloggen følger vi fortsatt Facebook-aksjen.  Den har bouncet fint, var fint opp på fredag og er opp over 6% i kveld.  Aksjen lå en stund og stabiliserte seg nede på usd 27 etter å ha gått ned kraftig fra emisjonsprisen på usd 38.  FB står nå i usd 31,89.  Spørsmålet er hvor langt bouncen vil gå, dere skulle selvsagt kjøpt dere inn på bouncen fredag.

En annen aksje vi følger i USA, Tesla Motors, som lager elektriske sportsbiler, er også fint opp i kveld.  De lanserer sin Model S i disse dager.  Detter er en el-bil som går noe voldsomt og kan brukes som familiebil.  Ikke uvanlig at aksjer går i forbindelse med slike lanseringer.  Tesla Motors er kjent i Norge blant annet for at Bellonas Frederik Hauge kjøpte Teslas Roadster.

En kommer vel ikke utenom å kommentere valget i Hellas søndag.  Partiene som støtter de tidligere avtalene med EU vant og det er jo i og for seg bra.  Selv mener jeg at et så lite land ikke skal ha så stor betydning på verdensmarkedene, men det er jo flere land som har problemer, ref PIIGS landene.

Renten på den spanske tiåringen (statsobligasjoner) er over 7 % og det ser ut til at dette overskygget nyheten om Hellas-valget i markedet i dag.  Norge endte litt ned, med 0,37% til 390,26 poeng.  Rundt 5 % lavere enn vår holdanbefaling på markedene fra i april.

Ellers vil jeg nevne lakseprodusenten Marine Harvest som har doblet seg siden bunnen i fjor.  Fredriksen har vel tjent tilbake noen slanter der, aksjen er tilbake der den var for rundt et år siden.  Denne bloggen kommenterte aksjen i forrige run opp mot kr 3,40, men har helt glemt av han i det siste.  Bionor Pharma er fint opp i dag etter å ha korrigert litt ,ikke rart med den korrigerende børsen.  REC som bloggen har vært negativ til lenge er fint opp i dag, Japan har visst kommet med nye gunstige subsidieordninger som er gunstige for bransjen.  Archer som bloggen skrev om for en stund tilbake får fin bounce i dag.

Nesten utrolig at bloggen har skrevet at den har vært negativ til oljeprisen, den er ned usd 27 på ganske kort tid.  Var jo ganske enkelt å forutse med Saudi-Arabias oljepolitikk for tiden og at det så ut til å bli en slags løsning med Iran.  Noteres i usd 96,40, ned 1,24%.

Bloggens holdanbefaling medfører en tro på at trading under sidelengs bevegelse er gunstig, kjøpe lavt og selge høyt i det sidelengs mønsteret.

10 kommentarer

Range

20.06.2012 kl.18:20

"Bloggens holdanbefaling medfører en tro på at trading under sidelengs bevegelse er gunstig, kjøpe lavt og selge høyt i det sidelengs mønsteret."

Står du virkelig inne for dette synspunktet?

Beklager allerede nå, men jeg klarer ikke å ikke la meg irritere over denne bloggen....hvilket jeg i utgangspunktet har noe med uansett. Den er sikkert hyggelig å ha, men den er ikke added value.

Gi meg heller en anbefaling om noe du tror er spennende fremover, som gjør dette interessant. Anbefalte du å kjøpe Tesla her nå?(som du åpenbart anbefalte å selge Facebook - hvilket gikk meg hus forbi...)

Sorry nok en gang!

Ha en fin kveld

Range

20.06.2012 kl.18:57

Bare en ting til:

Nesten utrolig at bloggen har skrevet at den har vært negativ til oljeprisen, den er ned usd 27 på ganske kort tid. Var jo ganske enkelt å forutse med Saudi-Arabias oljepolitikk for tiden og at det så ut til å bli en slags løsning med Iran. Noteres i usd 96,40, ned 1,24%.

Jeg har lett litt, og kan ikke finne noe sted der du argumenterer for at oljen skal ned grunnet Saudi-Arabias oljepolitikk. Da dette åpenbart var "ganske enkelt" å forutse, hadde jeg satt pris på om du kunne henvise til hvor i bloggen dette står sitert(er bare jeg som ikke har fått det med meg)

Enjoy your evening :)

aksjerragnarfoss

20.06.2012 kl.19:22

Range: Takk for kommentar!

Det jeg sikter til med nevnte uttalelse er at en som har satt seg en holdanbefaling to måneder frem i tid og så skulle markedet falle 10% så kan det jo lønne seg å kjøpe, hvis en fortsatt har troen på holdanbefalingen da.. 3% ned fra min over 2 måneder gamle holdanbefaling nå da, denne anbefalingen gjaldt frem til sommeren.

Tesla Motors er en aksje bloggen har fulgt her en stund. Goldman Sachs har kommet med høyere target i dag forresten, usd 50. Lar ofte leserne ta avgjørelsene selv, men selv ser jeg min kommentar at aksjer ofte får seg et run i forbindelse lanseringer som litt bullish (positivt).

Helt greit med konstruktiv kritikk.

aksjerragnarfoss

20.06.2012 kl.19:27

Range: Saudi-Arabias politikk med å øke produksjonen har vært kjent i markedet en tid.. Selv så jeg at jeg hadde nevnt det 30.05 i et av mine blogg-innlegg. Har gitt bearish'e (negative) bemerkninger til oljeprisen en stund og har jo vært ganske heldig med det, oljeprisen har jo falt.. Denne bloggen forutsetter nok at en følger litt med i markedene.

Har jo blitt med i bokprosjekt på grunn av denne bloggen så det må da være et og annet bra da:)

Range

20.06.2012 kl.23:28

Hei igjen!

Satt mer i system så er min tilbakemelding til deg følgende; hver gang du kommer med et innspill på bloggen - still deg selv spørsmålet: hva får mine lesere ut av dette? Slik det fremstående nå, blir dette mer eller mindre et koselig sammendrag av dagen som var. Det blir det som kjent lite penger ut av. Jeg henger med i markedet sånn generelt, og holdt på fra 09 til 21 i dag, så det er ikke det det går på. Dette er bare konstruktiv kritikk fra en som lever av dette, ikke en rosablogger som fisker etter en kommentar tilbake på sin blogg. Ta det for det det er. Gi meg et godt argumentert case, så skal jeg love deg å kjøpe en post eller tre der. Det får være utfordingen til deg:)

Guru

20.06.2012 kl.23:43

Nå følger jeg ikke markedet akkurat så tett, men hvordan er det mulig at Oslo Børs stiger i dag når oljeprisen kollapser til 92 dollar?? Likevel stiger kronen. Forstå det den som kan.

Imponerende at noen klarer å leve av å trade i markedet. Det er det ytterst få som klarer. Det er vanskelige tider nå.

aksjerragnarfoss

21.06.2012 kl.09:35

Range: Må vel bare beklage om du ikke får noe særlig utbytte av bloggens innlegg Range..

Du skulle ha vært med da bloggen kommenterte kjøpere på DAX under 5.400 poeng i fjor høst, dette var på bunnen i fjor og da skulle man jo ha kjøpt:-)

Mye kortsiktig og basert på sentiment, grafer og magefølelse denne bloggen da, og trender.

Mye av det jeg har skrevet om har gått til himmels, slik som Bionor Pharma, men jeg kommer vel sjelden med fundamentale betraktninger.

Hyggelig at du tar deg tid til konstruktiv kritikk Range, i din travle hverdag som trader:-)

aksjerragnarfoss

21.06.2012 kl.09:41

Guru: Ned i dag da Guru... Det norske markedet har vel fulgt markedene ute, slik som det amerikanske:-)

Range

21.06.2012 kl.10:07

Misforstå meg rett, jeg er ikke her for å kvele din entusiasme, jeg bare utfordrer deg til å heve nivået på innholdet, hvilket igjen vil gi deg flere lesere :)

"Spørsmålet er hvor langt bouncen vil gå, dere skulle selvsagt kjøpt dere inn på bouncen fredag."

Et sitat som dette vedr FB, er ikke annet enn direkte irriterende for en som har handlet FB hver dag siden ipo'en. Hva skal jeg gjøre i FB i dag? Det er det vi lurer på.....

Ha en fin dag

aksjerragnarfoss

21.06.2012 kl.10:52

Range: Det er selvsagt ikke meningen å irritere folk her på bloggen.. Det som er litt betegnende etter mitt innlegg mandag så har FB flatet ut. Er ikke så glad i å kommentere aksjer når de mister litt volatilitet, synes det er enklere når det svinger litt, eller når det er skikkelig momentum.

Husker tilbake til det enorme IPO markedet en hadde rundt år 2000 i USA, noe jeg var svært aktiv å trade i, fort gjort å tjene noen prosent i slike markeder. Volatilt og fint..

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits