Vi venter på fortsettelsen

Tilbake og skriver om børsen igjen etter et lite ferieavbrekk.  Markedet har jo gått helt fantastisk i juli og vi venter på fortsettelsen.

Siste nytt er rundt ECB, den europeiske sentralbanken og dens uttalelser rundt tiltak for å redde euroen.  Fasit i dag var at de ikke skulle gjøre noen strakstiltak, men hadde mye i ermet om nødvendig fremover.  Markedene reagerte litt ned.  Tidligere kom den amerikanske FED også med forsikringer om at de ville støtte opp om markedene om nødvendig.  Må vel tolke dette at sentralbankene ikke vil komme med tiltak som en tiltro de har til at markedene klarer seg  på egenhånd for tiden.

Det ser ut til at det kan lønne seg å gå short i aksjer bloggen skriver rett ned om.  Facebook er ned rundt 50% og Funcom ikke mindre.  Funcom har forøvrig hatt litt av en bounce under bloggens lille ferie, håper noen av leserne var med på den.

Har nevnt et par bounce, PGS og Archer, skikkelige bounce ble det, hvor Archer gjorde det best, med en bounce rundt 50%.  EMGS snudde opp med oljeprisen som vi snakket om og har vel gått opp en 20%. 

Bloggens aksjer Telenor og Norwegian har gjort det brukbart.  Norwegian kom i fokus her på bloggen da jeg anbefalte hold på børsen i april mot sommeren i forbindelse med et spørsmål om aksjen av en av leserne.

Skrev om at EMGS skulle snu opp når oljeprisen snudde.  Brenten bouncet kraftig på usd 90 og noteres nå i usd 106,40.  Håper noen gikk long, dvs kjøpte råvaren.  Kan vel ikke skilte med noen kjøpsanbefaling på bunn, men var heldig med å kommentere oljen på vei ned.

Apple og Amazon har kommet med greie tall i denne omgang, men den store kursutviklingen har vel uteblitt i aksjene. Tesla Motors har gått ned etter omtalen om at aksjen stabiliserte seg oppe på noen og tredve dollar.  Nokia har også fått fin bounce godt hjulpet av kvartalstall markedet tolket positivt.  Godt ned i kveld, er bouncen over?? 

Litt av en juli for de som har fulgt med.  Kanskje bloggen skulle ha vært flinkere til å fulgt opp vårens holdanbefaling med en kjøpsanbefaling i begynnelsen av juli.  Resultatsesongen har vært brukbar, hvor rundt 40% av selskapene i USA har rapportert bedre enn forventet.  Dette er litt dårligere enn snittet de siste par årene.

Må forøvrig få takke alle som har fulgt meg på Twitter, håper de får noe igjen for å følge bloggen:).  Blir forøvrig spennende om Boken bloggforfatter er med på kommer ut i løpet av høsten.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits