Apple i ny all time high

Her på bloggen har vi fulgt Apple Inc snart i 2 år og aksjen har gått opp over 100%.  I vår skrev vi om at selskapet korrigerte.  For de som har hatt tro på at fallet i kurs kun var en korreksjon kunne gjort en kule.  AAPL i ny all time high i kveld med notering over usd 645.  Markedet venter på Iphone 5 i september og det er bra for kursutviklingen.  Selv synes jeg tallene ved siste korsvei var brukbare.  På denne bloggen har vi hatt tro på aksjen som en følge av god track record og lav P/E i forhold til andre selskaper på Wall Street, og selvsagt troen på deres produkter.

Vi anbefalte kjøp av EMGS når oljeprisen snudde, resultatet er en oppgang på over 40% opp fra bunnen rundt kr 12.  Selskapet noteres nå over kr 17.  Nytt om selskapet er kontrakt i Asia og at Sundal har kommet med sterk kjøp anbefaling.  Bloggen fulgte aksjen under run'et sist opp fra kr 8 og til over kr 20. 

Må nesten nevne Funcom som har gått rett ned etter at bloggen kommenterte sist.  Skrev vel noe som at dere burde gå short i aksjer som undertegnede skrev rett ned om og så gikk aksjen ned rundt 70%, med en påfølgende bounce selvsagt, håper noen av dere gikk short.  Var heldig med den kommentaren.

Oljeprisen opp 7% siden forrige bloggpost, skikkelig bounce fra opp rundt usd 90.  Dere skulle kjøpt dere inn i olje og offshore, gått bra siden vi skrev om å kjøpe brent'en.  Hele kurs premien for den spente situasjonen med Iran er nå snart tilbake.

Euroen har svekket seg mot kronen, er det situasjonen i eurosonen som har slått ut??

Nokia har bouncet fint og vi lurte om bouncen var over, aksjen har gått videre og det er tydeligvis de siste kvartalstall som har påvirket kursen.  Facebook, en annen aksje vi skrev rett ned om, fortsetter nedturen til under usd 20, markedet skriver om at tilrettleggerne nå kan selge ut etter bindingsperioden etter emisjonen.

Archer må nevnes, har bouncet over 50%, er det min kjenning fra NHH tiden Fredrik Halvorsen som har fått fart på skuta.

En flott sommer på børsen, bra vi skrev om at en kjøpsanbefaling i begynnelsen av juli hadde vært på sin plass.  Forventninger om kvantitive lettelser i USA og et arbeidsmarked der borte som har levert gode tall i et siste har vært positivt.  Har vel hatt en formening om at jobless claims (arbeidsmarkedstall) under 400.000 har vært bra for markedene.

6 kommentarer

Utrolig fin blogg du har,ønsker deg en god helg! :-D

aksjerragnarfoss

17.08.2012 kl.21:56

Daniel Sivertsen: Takker så mye Daniel:-) Skal ta en kikk på din blogg også. God helg!

Range

17.08.2012 kl.22:27

Dette blir for vilt kompis! Du kan ikke innkassere triumfer på rekke og rad når du bare har "nevnt at emgs kanskje kan stige når oljen stiger igjen". Å anbefale å være long når markedet stiger og short når markedet faller, er ingen anbefaling eller rakettforskning. Hvor var innleggene den dagen aksjene snudde? Alle skjønner at det er lurt å være long når det stiger, give me a break. Når det er sagt, i dette siste innlegget kommer du ikke med en eneste anbefaling eller prediksjon av hvor markedet skal, så i neste innlegg er du på bar bakke :) Selv tillater jeg meg selv å nevne seadrill her, så innkasserer jeg seieren ved neste korsvei!

Er kanskje ikke tilfeldig at det er Halvorsen som drikker øl med Freddy på Sloane Square i kveld.

aksjerragnarfoss

18.08.2012 kl.11:46

Range: Takk for kommentar Range!
Å kjøpe EMGS når oljeprisen snur er vel en standard anbefaling for et selskap som EMGS, var heldig med at den gikk 40%, selvsagt vanskelig å forutse hvor langt run'ene går.

Når det kommer til min fokus rundt totalmarkedet, bunner det i en tro på at det er viktig å ha en tro på hvilken retning totalmarkedet går og så plukke aksjer som pleier å gå med markedet.

Flott å få en anbefaling på Seadrill:) Vi kan følge den fremover..

Kanskje innlegget ble litt positivt, men hensikten var vel å rekapitulere hva som har skjedd i markedene i sommer:-)

Er tilhenger av å kjøpe aksjer i trendretningen, da kan det enkelte ganger være vanskelig å se når de snur. Da er det viktig å selge seg ut, gjerne ved stop loss, før tapet blir for stort, etter min oppfatning.

God Helg!

MK

30.08.2012 kl.10:19

Hei,

Når kommer boka de ut ?

aksjerragnarfoss

30.08.2012 kl.18:36

MK: Hei og takk for kommentar!

Avgjørelsen om når boka kommer ut ligger hos forlaget. Etter det jeg forstår er boka ferdig redigert og det gjenstår å finne et passende lanseringstidspunkt.

Denne boka er ment for de som er nybegynnere i markedet, samt et tilskudd for de mer erfarne selvsagt. Selv har jeg skrevet et kapittel om trading. Mange kjente bidragsytere....

Skal oppdatere på boka fremover:D

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits