Bra start på 4de kvartal

Markedene starter kvartalet fint i dag.  Oslo Børs går opp 1,42% til 452,23 poeng.  En skal være obs på starten av slike kvartaler,da de kan si hva markedet mener om den kommende kvartalssesongen.  Heng dere på hvis markedet skal begynne å gå.

Har skrevet om at markedet vil være avventende til det kommende valget i USA og dette synes å ha blitt tilfelle.

Noreco er rett ned i dag med en nedgang på 18,63% til kr 4,15, de måtte prise en emisjon så lavt som kr 3,70.  Har fulgt Noreco tidligere i et run fra kr 3 til kr 9, var det i fjor..   Da kursen begynte å rase skrev jeg noe som at dere burde ha solgt dere ut på kr 9, var heldig med den kommentaren sett nå i ettertid.

REC fikk seg et løft men er nå tilbake til tidligere lave nivåer, solenergisektoren hadde en fin bounce mens REC hang litt etter, kanskje pga av alle aksjene i den nylige emisjonen, som kanskje skal  selges i markedet.  Må nesten nevne at Orkla har begynt å selge seg ut, kanskje de skulle solgt seg ut da de kunngjorde salget, var det rundt kr 10. 

Telenor som bloggen har vært bull på, noteres i kr 113, vært en fin aksje å være long i.  Schibsted likeså, har vel gått på vekstambisjonene samt et flott bullmarked selvsagt.

I USA har Apple korrigert litt ned fra nivået over usd 700.  Selskapet begynner å få en mer normal pris/fortjeneste multippel, men synes fortsatt billig.  For en reise aksjen har vært gjennom mens vi har fulgt han.

Google synes å ha brutt det sidelengs mønsteret den har ligget i lenge.  Noteres i usd 759 og har gått bra en god stund.  Leste jeg at de hadde omgått Microsoft i markedsverdi.

Oljeprisen som vi følger her på bloggen står i rundt usd 112, har ligget og konsolidert rundt dette nivået.  Trenger litt momentum og antydning til ny trend før jeg ser ny retning for råvaren.  Vi ligger litt under de gamle spådommene fra Goldman på usd 120 for året fra rundt juletider.  Bra estimat likevel.

Vær obs som sagt hvis markedet skulle begynne å gå.  Selv om vi er i perioden før et viktig presidentvalg i USA.   Verdt å merke seg er det at hvis  Obama vinner valget, har markedet alle ganger etter et slikt valg etter krigen gått pent opp. 

Bra start på Q4.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits