Viktig arbeidsmarkedsrapport i morgen

I morgen kommer den viktige arbeidsmarkedsrapporten i USA og det blir viktig å se om arbeidsmarkedet fortsetter den gunstige utviklingen.  I dag kom det inn bra jobless claims i USA.  Bra tall og markedet er opp der borte.

Rapporten er viktig for økonomien og ikke minst for presidentvalget til uken.  Bra tall i morgen er gunstig for Obama og den sittende administrasjonen.

Siden forrige blogginnlegg har OSEBX gått ned med litt over 1%.  Bra jeg skrev om at markedet ville være avventende til presidentvalget.

I Norge har RCL kommet med gode tall og er fint opp siden.  Aksjen er opp over 50% siden jeg skrev om relativ bunn på kr 120 i fjor høst.  Dere skulle ha kjøpt Telenor på litt svakhet, den gikk ned og er nå tilbake til nivået rundt kr 113.  Norske Skog skuffer ved tallfremleggelsen i dag og er ned rundt 10%, solid negative tall.  Gjensidige innfridde og noteres rundt kr 83.  Litt av en avkastning siden den kom på børs på kr 59 et par år tilbake.  En må ikke glemme at private investorer har fått bonusaksjer på veien.  Bra emisjonen ble anbefalt her på bloggen.

I USA er Apple ned.  Ned før talla og så kom selskapet inn rundt forventet.  AAPL er ned rundt 13% fra toppen, den har korrigert ned som vi skrev om forrige gang.  Google skuffet, slik den pleier, etter mine kilder.  Amazon føyk opp etter talla, litt av et vekstcase aksjen har vært.  Alt i alt en grei resultatsesong, kan det synes som.

Har ventet på ny retning på oljeprisen.  Brent'en er ned rundt 3% siden begynnelsen av forrige måned.

Sørg for å få med dere arbeidsmarkedsrapporten som slippes 13.30 i morgen.  Markedet har vært styrt av det kommende presidentvalget.  Hvis en skal si noe om markedet fremover så er det vanlig med rally etter valg, heng dere på om markedet skal begynne å gå.

Må takke alle som har fulgt meg på Twitter.  Har vært ganske aktiv der i det siste og var bla heldig med å være negativ til REC rundt kr 1,50.  Følg meg gjerne på @RagnarFo..

 

4 kommentarer

Maren Rygh

01.11.2012 kl.19:22

fin blogg! et tips er å ha med litt bilder, for det er ikke såå gøy å se på en blogg uten bilder!

aksjerragnarfoss

01.11.2012 kl.19:29

Maren Rygh: Takk for tipset!

MK

01.11.2012 kl.19:53

Hva er status for bokprosjektet ?

Blir den gitt ut digitalt (pdf) ?

aksjerragnarfoss

01.11.2012 kl.20:31

MK: Boken er ventet ut i 2013 iflg forlaget..

Det er en e-bok og jeg er ikke sikker på om den kommer ut som pdf.

Hyggelig at du følger bloggen MK:)

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits