Bra oppgang på børsen

 Fokuserte i november på at det var vanlig med rally etter presidentvalg i USA.  Fasit ble en oppgang på rundt 10% for den amerikanske Dow Jones, den tyske DAX og norske OSEBX.  Dere kunne gjort det bra ved å kjøpe indeks eller aksjer her.

Mye som har skjedd siden i november.  En bra januareffekt og gode amerikanske makro-tall, så som de månedlige arbeidsmarkedstall.  Mye bra for børsen altså.

Skrev om flyselskapet Norwegian i hele fjor, og også i siste innlegg i november.  Aksjen har gått opp nesten 50% bare siden da, litt av en avkastning for leserne som kjøpte.  Nevnte også Marine Harvest ved siste korsvei, solid opp siden den gang, og kom med gode tall for 4de kvartal.  Lakseprisen har vært god.

Nokia fikk seg et fint løft etter mitt spørsmål om samarbeidet med Microsoft slo ut i kursen. Selskapet har gått opp mer enn 100% siden de startet salget av den nye Lumia modellen.

Bra bloggen har skrevet om korrigerende Apple.  Nevnte forleden på Twitter Apples evne til innovasjon som mulig årsak håper leseren så kommentaren som en salgs/short mulighet.  Ser ut til at aksjen konsoliderer litt rundt usd 450 nå.  Artig å tenke på tross den siste tids korrigering er selskapet fortsatt 50% opp siden bloggen startet dekning.

Oljeprisen synes som å teste det sidelengs mønsteret vi hadde rundt usd 112 på oppsiden og noteres i usd 117.

Fremover vil jeg be leseren være obs på slutten av resultatsesongen og et mulig sell-off da.  Ikke uvanlig med litt korreksjon etter kvartalstallrally.  Selv om det gjenstår mange kvartalstall enda.

Må takke de som har fulgt meg på Twitter.  Mange som interesserer seg for aksjer og mange ledende aktører og personer innen norsk finans.  Hyggelig.

4 kommentarer

Vilde

07.02.2013 kl.20:35

kjempe fin blogg, koselig med en kommentar<3

aksjerragnarfoss

07.02.2013 kl.20:43

Vilde: Takker så mye:-)

Guru

07.02.2013 kl.22:29

Som fast leser av bloggen, trenger jeg litt innsikt. Spesielt nå når jeg har begynt å trade olje. Dette er et nytt felt for meg, og jeg trenger bloggens analyse på oljeprisen framover. Noterer meg at den kan fort kan svinge 2% på en dag. Det er relativt mye synes jeg. Den svinger nesten mer enn valuta.

aksjerragnarfoss

07.02.2013 kl.22:37

Guru: Oljeprisen var en av grunnene at dette blogginnlegget kom akkurat nå. Har jo hatt en analyse som sa at oljen bevegde seg rundt usd 112, lenge. Men nå har han brutt opp over usd 117. Vil tro troen på økonomisk vekst på verdensbasis har mye av skylden. Det vil si troen i markedet.. En god arbeidrapport for USA for januar som kom på fredag har vel hjulpet på:D

Skriv en ny kommentar

aksjerragnarfoss

aksjerragnarfoss

44, Trondheim

Siviløkonom fra NHH som skriver om finansmarkedene. Kontakt: ragnarfoss@ymail.com

Kategorier

Arkiv

hits